Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Caramel Apples

Top 4 Caramel Apples: Perfecte Herfsttraktatie


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Klassieke karamelappels, een heerlijke traktatie.


Ingredients

Scale
  • 4 appels
  • 4 eetlepels boter
  • 1 kop bruine suiker
  • 1/2 kop maïssiroop
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 4 houten stokjes

Instructions

  1. Was de appels en droog ze.
  2. Verwijder de steeltjes en steek er stokjes in.
  3. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
  4. Voeg bruine suiker, maïssiroop en gecondenseerde melk toe.
  5. Breng aan de kook en laat 5-8 minuten sudderen, onder voortdurend roeren, tot de karamel dikker wordt.
  6. Haal van het vuur en roer het vanille-extract erdoor.
  7. Dip elke appel in de karamel, zorg ervoor dat deze volledig bedekt is.
  8. Laat de karamelappels afkoelen op bakpapier tot de karamel stevig is.

Notes

  • Gebruik stevige appels zoals Fuji of Gala.
  • Voor een gladdere karamel, roer constant.
  • Voeg topping toe zoals gehakte noten of hagelslag voordat de karamel hard wordt.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 10 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Koken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 appel
  • Calories: ongeveer 400 kcal
  • Sugar: ongeveer 60g
  • Sodium: ongeveer 50mg
  • Fat: ongeveer 15g
  • Saturated Fat: ongeveer 9g
  • Unsaturated Fat: ongeveer 6g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: ongeveer 70g
  • Fiber: ongeveer 3g
  • Protein: ongeveer 2g
  • Cholesterol: ongeveer 30mg

Keywords: karamelappels, snoep, dessert, herfst, traktatie