Description
Een hartige en voedzame ovenschotel met gemalen kalkoen en zoete aardappel.
Ingredients
Scale
- 500 gram gemalen kalkoen
- 2 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- Optioneel: geraspte kaas voor topping
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gemalen kalkoen toe en bak deze rul. Giet overtollig vet af.
- Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe aan de pan met kalkoen. Bak tot de ui zacht is.
- Voeg de blokjes zoete aardappel, tomatenblokjes, tijm, rozemarijn, zout en peper toe aan de pan. Roer alles goed door.
- Breng het mengsel aan de kook, dek de pan af en laat het sudderen op laag vuur gedurende 15-20 minuten, of tot de zoete aardappel gaar is. Roer af en toe.
- Schep het mengsel in een ovenschaal.
- Bestrooi eventueel met geraspte kaas.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Notes
- Zorg ervoor dat de zoete aardappel goed gaar is voordat je de ovenschotel in de oven zet.
- Je kunt andere groenten toevoegen, zoals paprika of spinazie.
- Serveer de ovenschotel warm.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Ovenschotel
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 15 g
- Sodium: 300 mg
- Fat: 15 g
- Saturated Fat: 5 g
- Unsaturated Fat: 10 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 30 g
- Fiber: 6 g
- Protein: 25 g
- Cholesterol: 80 mg
Keywords: kalkoen, zoete aardappel, ovenschotel, gezond, maaltijd