Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kaasbrood zonder oven – Supermakkelijk recept in 20 minuten met kaas, kruiden en yoghurt. Perfect voor bij soep, lunch of borrel!

Recept: Kaasbrood zonder Oven in 20 Minuten – Mijn Favoriete Snelle Hartige Traktatie


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 1 middelgroot brood (2-3 personen) 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Kaasbrood zonder oven dat je in slechts 20 minuten maakt in een koekenpan. Luchtig, krokant en boordevol smaak – perfect voor elke gelegenheid.


Ingredients

Scale
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g volle Griekse yoghurt
  • Snufje zout
  • 1 tl baking soda (optioneel)
  • 100 g geraspte kaas (cheddar, jong belegen of mozzarella)
  • 1 el boter of olie (voor in de pan)
  • 1 tl gedroogde knoflook of knoflookpoeder
  • 1 tl fijngehakte peterselie of bieslook
  • Optioneel: chilivlokken of Italiaanse kruiden

Instructions

  1. Doe zelfrijzend bakmeel, zout en yoghurt in een kom en meng tot een samenhangend deeg.
  2. Kneed de helft van de geraspte kaas, knoflookpoeder en kruiden door het deeg.
  3. Vorm een ronde schijf van het deeg, ongeveer 3-4 cm dik.
  4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met boter of olie.
  5. Leg het deeg in de pan, dek af en bak 10 minuten tot goudbruin.
  6. Draai het brood om, strooi de rest van de kaas en bak nog 8-10 minuten met deksel.
  7. Laat het brood 2-3 minuten rusten en snijd in stukken.

Notes

  • Gebruik een pan met dikke bodem voor gelijkmatige garing.
  • Laat het brood op laag vuur bakken om verbranding te voorkomen.
  • Voeg ingrediënten zoals olijven, spek of zongedroogde tomaten toe voor variatie.
  • Brood is tot 2 dagen houdbaar in de koelkast, goed verpakt.
  • Opwarmen kan in een droge pan of oven, niet aanbevolen om in te vriezen.
  • Prep Time: 5 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Brood, Bijgerecht, Snack
  • Method: Panbakken
  • Cuisine: Fusion

Nutrition

  • Serving Size: 1 stuk (1/6 van het brood)
  • Calories: 215
  • Sugar: 1g
  • Sodium: 320mg
  • Fat: 11g
  • Saturated Fat: 6g
  • Unsaturated Fat: 4g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 22g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 8g
  • Cholesterol: 25mg

Keywords: kaasbrood zonder oven, makkelijk kaasbrood recept, panbrood, snel broodrecept, vegetarisch kaasbrood