Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kaasachtige Knoflookboter Linguine Pasta

Kaasachtige Knoflookboter Linguine Pasta is binnen 25 min waanzinnig lekker


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Romige linguine pasta met een rijke knoflookbotersaus en kaas.


Ingredients

Scale
  • 400g linguine
  • 115g ongezouten boter
  • 8 teentjes knoflook, gehakt
  • 120ml slagroom
  • 60g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 30g verse peterselie, fijngehakt
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water tot al dente. Giet af en bewaar 250ml kookwater.
  2. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de gehakte knoflook toe en bak 1-2 minuten tot het geurig is, maar niet bruin.
  4. Giet de slagroom erbij en breng aan de kook. Laat 2-3 minuten sudderen tot het iets dikker wordt.
  5. Haal de pan van het vuur. Roer de Parmezaanse kaas en peterselie erdoor.
  6. Voeg de gekookte linguine toe aan de saus.
  7. Voeg geleidelijk het bewaarde kookwater toe, terwijl je roert, tot de saus de gewenste consistentie heeft en de pasta goed bedekt is.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer onmiddellijk.

Notes

  • Gebruik verse knoflook voor de beste smaak.
  • Je kunt andere soorten pasta gebruiken, zoals fettuccine of spaghetti.
  • Voeg eventueel wat chilivlokken toe voor een beetje pit.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 750
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 400mg
  • Fat: 45g
  • Saturated Fat: 25g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 65g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 20g
  • Cholesterol: 100mg

Keywords: pasta, linguine, knoflookboter, romig, kaas, vegetarisch, italiaans