Description
Romige linguine pasta met een rijke knoflookbotersaus en kaas.
Ingredients
Scale
- 400g linguine
- 115g ongezouten boter
- 8 teentjes knoflook, gehakt
- 120ml slagroom
- 60g Parmezaanse kaas, geraspt
- 30g verse peterselie, fijngehakt
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
Instructions
- Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water tot al dente. Giet af en bewaar 250ml kookwater.
- Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gehakte knoflook toe en bak 1-2 minuten tot het geurig is, maar niet bruin.
- Giet de slagroom erbij en breng aan de kook. Laat 2-3 minuten sudderen tot het iets dikker wordt.
- Haal de pan van het vuur. Roer de Parmezaanse kaas en peterselie erdoor.
- Voeg de gekookte linguine toe aan de saus.
- Voeg geleidelijk het bewaarde kookwater toe, terwijl je roert, tot de saus de gewenste consistentie heeft en de pasta goed bedekt is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer onmiddellijk.
Notes
- Gebruik verse knoflook voor de beste smaak.
- Je kunt andere soorten pasta gebruiken, zoals fettuccine of spaghetti.
- Voeg eventueel wat chilivlokken toe voor een beetje pit.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 750
- Sugar: 5g
- Sodium: 400mg
- Fat: 45g
- Saturated Fat: 25g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 65g
- Fiber: 3g
- Protein: 20g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: pasta, linguine, knoflookboter, romig, kaas, vegetarisch, italiaans