Description
Deegbollen gevuld met kaas en knoflook, perfect als bijgerecht.
Ingredients
Scale
- 1 pakje (7 gram) droge gist
- 1 theelepel suiker
- 240 ml warm water (ongeveer 40-45°C)
- 300 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 60 gram gesmolten boter
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 120 gram geraspte mozzarella
- 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels gehakte peterselie
Instructions
- Meng in een grote kom de gist, suiker en warm water. Laat 5 minuten staan tot het schuimt.
- Voeg de bloem en het zout toe aan het gistmengsel. Kneed tot een soepel deeg.
- Doe het deeg in een licht ingevette kom, dek af en laat 1 uur rijzen op een warme plaats, of tot het in omvang is verdubbeld.
- Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een kleine kom de gesmolten boter en gehakte knoflook.
- Rol het deeg uit tot een rechthoek. Bestrijk met de helft van het knoflookbotermengsel.
- Bestrooi het deeg met de mozzarella, Parmezaanse kaas en peterselie.
- Rol het deeg strak op tot een lange worst. Snijd in gelijke plakken van ongeveer 2-3 cm dik.
- Leg de plakken op de voorbereide bakplaat. Bestrijk de bovenkant met de rest van het knoflookbotermengsel.
- Bak 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Serveer direct.
Notes
- Gebruik verse gist voor het beste resultaat.
- Zorg ervoor dat het water niet te heet is, anders doodt het de gist.
- De bollen zijn het lekkerst als ze warm worden geserveerd.
- Prep Time: 30 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Bijgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 bol
- Calories: 250
- Sugar: 2g
- Sodium: 350mg
- Fat: 12g
- Saturated Fat: 7g
- Unsaturated Fat: 4g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 28g
- Fiber: 1g
- Protein: 9g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: Kaasachtige Knoflookbollen, Knoflookbroodjes, Kaasbroodjes, Deegbollen, Comfortfood