Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kaasachtige Knoflookbollen

Kaasachtige Knoflookbollen: 1 Onweerstaanbaar Genot


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 1 uur en 50 minuten
  • Yield: 12 bollen 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Deegbollen gevuld met kaas en knoflook, perfect als bijgerecht.


Ingredients

Scale
  • 1 pakje (7 gram) droge gist
  • 1 theelepel suiker
  • 240 ml warm water (ongeveer 40-45°C)
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 60 gram gesmolten boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 120 gram geraspte mozzarella
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Instructions

  1. Meng in een grote kom de gist, suiker en warm water. Laat 5 minuten staan tot het schuimt.
  2. Voeg de bloem en het zout toe aan het gistmengsel. Kneed tot een soepel deeg.
  3. Doe het deeg in een licht ingevette kom, dek af en laat 1 uur rijzen op een warme plaats, of tot het in omvang is verdubbeld.
  4. Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Meng in een kleine kom de gesmolten boter en gehakte knoflook.
  6. Rol het deeg uit tot een rechthoek. Bestrijk met de helft van het knoflookbotermengsel.
  7. Bestrooi het deeg met de mozzarella, Parmezaanse kaas en peterselie.
  8. Rol het deeg strak op tot een lange worst. Snijd in gelijke plakken van ongeveer 2-3 cm dik.
  9. Leg de plakken op de voorbereide bakplaat. Bestrijk de bovenkant met de rest van het knoflookbotermengsel.
  10. Bak 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  11. Serveer direct.

Notes

  • Gebruik verse gist voor het beste resultaat.
  • Zorg ervoor dat het water niet te heet is, anders doodt het de gist.
  • De bollen zijn het lekkerst als ze warm worden geserveerd.
  • Prep Time: 30 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Bijgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 bol
  • Calories: 250
  • Sugar: 2g
  • Sodium: 350mg
  • Fat: 12g
  • Saturated Fat: 7g
  • Unsaturated Fat: 4g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 28g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 9g
  • Cholesterol: 30mg

Keywords: Kaasachtige Knoflookbollen, Knoflookbroodjes, Kaasbroodjes, Deegbollen, Comfortfood