Description
Een snel en gemakkelijk éénpansgerecht met romige kip en broccolipasta. Ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd.
Ingredients
Scale
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 300 g broccoli, in kleine roosjes
- 300 g penne of andere korte pasta
- 700 ml kippenbouillon
- 200 ml slagroom
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan of diepe koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui toe aan dezelfde pan en fruit deze glazig. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Doe de pasta, broccoli en kippenbouillon in de pan. Breng aan de kook en laat sudderen.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, of tot de pasta al dente is en de meeste bouillon is opgenomen. Roer regelmatig om plakken te voorkomen.
- Voeg de gebakken kip, slagroom en Parmezaanse kaas toe aan de pan.
- Roer alles goed door elkaar en laat nog 2-3 minuten sudderen, of totdat de saus is ingedikt.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct.
Notes
- Garneer eventueel met extra Parmezaanse kaas of verse peterselie.
- Dit gerecht is ook lekker met andere groenten zoals spinazie of champignons.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650
- Sugar: 8g
- Sodium: 800mg
- Fat: 35g
- Saturated Fat: 18g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 6g
- Protein: 45g
- Cholesterol: 150mg
Keywords: kip, broccoli, pasta, eenpan, romig, snel, gemakkelijk