Description
Kaas Tortellini Pepperoni Pizza Ovenschotel is een snel, hartig ovengerecht dat pizza en pasta combineert tot het ultieme comfortfood.
Ingredients
Scale
- 500g kaas tortellini (vers of koelvers)
- 500ml pastasaus (tomatensaus met kruiden)
- 150g geraspte mozzarella
- 75g geraspte Parmezaanse kaas
- 60g pepperoni plakjes
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 el olijfolie
- Optioneel: verse basilicum of peterselie voor garnering
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de tortellini volgens de verpakking, giet af en zet apart.
- Vet een ovenschaal licht in met olijfolie.
- Doe de tortellini in de schaal en meng met de pastasaus.
- Voeg de helft van de mozzarella en Parmezaanse kaas toe en meng voorzichtig.
- Verdeel de rest van de mozzarella en Parmezaan over de bovenkant.
- Leg de pepperoni plakjes erop en bestrooi met Italiaanse kruiden.
- Bak 20–25 minuten tot de kaas goudbruin en bubbelend is.
- Laat 5 minuten rusten, garneer met basilicum of peterselie en serveer warm.
Notes
- Vervang pepperoni door vegetarische toppings zoals champignons of paprika.
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie of courgette voor meer voeding.
- Gebruik een kaasmix naar smaak – oude kaas, blauwe kaas of provolone.
- Voor extra romigheid kun je een lepel ricotta of room toevoegen aan de saus.
- Perfect te bewaren en opnieuw op te warmen – ook geschikt voor meal prep.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Ovenschotel
- Method: Ovengebakken
- Cuisine: Italiaans-Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 690
- Sugar: 6g
- Sodium: 930mg
- Fat: 40g
- Saturated Fat: 19g
- Unsaturated Fat: 18g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 52g
- Fiber: 3g
- Protein: 28g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: kaas tortellini pizza ovenschotel, pepperoni pastaschotel, comfortfood ovengerecht, snelle ovenrecepten, pizza pasta uit de oven