Description
Eenvoudige en smaakvolle kaas koekjes, perfect als snack of bijgerecht.
Ingredients
Scale
- 200g bloem
- 100g koude boter, in blokjes
- 100g geraspte kaas (bijvoorbeeld Goudse of Cheddar)
- 1 ei
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de bloem, geraspte kaas, zout en peper in een kom.
- Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen tot een kruimelig deeg.
- Voeg het ei toe en kneed tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot ongeveer 0,5 cm dikte.
- Steek koekjes uit met een koekjesvorm of snijd ze in vierkantjes.
- Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Notes
- Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken voor variatie.
- Voeg eventueel kruiden toe zoals paprikapoeder of knoflookpoeder.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 15 min
- Category: Snack
- Method: Baking
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 koekje
- Calories: 75
- Sugar: 0.5g
- Sodium: 150mg
- Fat: 5g
- Saturated Fat: 3g
- Unsaturated Fat: 2g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 5g
- Fiber: 0.5g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 20mg
Keywords: kaas koekjes, hartige koekjes, snack recept, makkelijk recept, kaas, vegetarisch