Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een stapel heerlijke kaas koekjes op een wit bord, goudbruin gebakken.

Kaas Koekjes


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 min
  • Yield: Ongeveer 20 koekjes 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Eenvoudige en smaakvolle kaas koekjes, perfect als snack of bijgerecht.


Ingredients

Scale
  • 200g bloem
  • 100g koude boter, in blokjes
  • 100g geraspte kaas (bijvoorbeeld Goudse of Cheddar)
  • 1 ei
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de bloem, geraspte kaas, zout en peper in een kom.
  3. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen tot een kruimelig deeg.
  4. Voeg het ei toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  5. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot ongeveer 0,5 cm dikte.
  6. Steek koekjes uit met een koekjesvorm of snijd ze in vierkantjes.
  7. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  9. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Notes

  • Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken voor variatie.
  • Voeg eventueel kruiden toe zoals paprikapoeder of knoflookpoeder.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 15 min
  • Category: Snack
  • Method: Baking
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 koekje
  • Calories: 75
  • Sugar: 0.5g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 5g
  • Saturated Fat: 3g
  • Unsaturated Fat: 2g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 5g
  • Fiber: 0.5g
  • Protein: 3g
  • Cholesterol: 20mg

Keywords: kaas koekjes, hartige koekjes, snack recept, makkelijk recept, kaas, vegetarisch