Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Japanese Clear Soup

Japanse Heldere Soep: 25 Min. Puur Genot!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Lichte en smaakvolle Japanse heldere soep, perfect als voorgerecht.


Ingredients

Scale
  • 4 kopjes kippenbouillon
  • 1/2 kopje gesneden champignons
  • 1/4 kopje gesneden lente-ui
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1/2 theelepel geraspte gember
  • Zout naar smaak

Instructions

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook in een middelgrote pan.
  2. Voeg de gesneden champignons, lente-ui, sojasaus en gember toe.
  3. Laat 5-7 minuten sudderen, of totdat de champignons gaar zijn.
  4. Breng op smaak met zout.
  5. Serveer warm.

Notes

  • Deze soep is een uitstekende starter voor elke Japanse maaltijd.
  • U kunt garnalen of dun gesneden kip toevoegen voor extra eiwitten.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Soep
  • Method: Koken
  • Cuisine: Japans

Nutrition

  • Serving Size: 1 kopje
  • Calories: 50
  • Sugar: 2g
  • Sodium: 500mg
  • Fat: 1g
  • Saturated Fat: 0.5g
  • Unsaturated Fat: 0.5g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 5g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 0mg

Keywords: Japanse heldere soep, Japans, soep, bouillon, voorgerecht