Description
Een recept voor zoete maïs met een pittige, honing-boterachtige smaak.
Ingredients
Scale
- 4 maïskolven, schoongemaakt
- 100 gram ongezouten boter, zacht
- 2 eetlepels honing
- 1 jalapeño peper, fijngehakt (zaadjes verwijderd voor minder pit)
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
Instructions
- Verwarm uw grill of oven voor op 200°C.
- Meng in een kleine kom de zachte boter, honing, fijngehakte jalapeño, zout en peper tot een gladde massa.
- Bestrijk elke maïskolf royaal met het jalapeño honing botermengsel.
- Plaats de maïskolven op de grill of in een ovenschaal.
- Grill of bak de maïs gedurende 15-20 minuten, draai ze af en toe, totdat de maïs gaar is en licht geroosterd.
- Serveer de maïs direct.
Notes
- Pas de hoeveelheid jalapeño aan naar uw voorkeur voor pittigheid.
- Voor een extra rokerige smaak, grill de maïs op een barbecue.
- Prep Time: 10 min
- Cook Time: 20 min
- Category: Bijgerecht
- Method: Grillen/Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 maïskolf
- Calories: 250
- Sugar: 15g
- Sodium: 300mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 9g
- Unsaturated Fat: 6g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 28g
- Fiber: 3g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 35mg
Keywords: jalapeño, honing, boter, maïs, gegrilde maïs, gebakken maïs, pittige maïs, zoete maïs, bijgerecht