Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Drie kolven Jalapeño Honing Boter Maïs, gegrild en glanzend, op een wit bord.

Jalapeño Honing Boter Maïs


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 min
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een recept voor zoete maïs met een pittige, honing-boterachtige smaak.


Ingredients

Scale
  • 4 maïskolven, schoongemaakt
  • 100 gram ongezouten boter, zacht
  • 2 eetlepels honing
  • 1 jalapeño peper, fijngehakt (zaadjes verwijderd voor minder pit)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper

Instructions

  1. Verwarm uw grill of oven voor op 200°C.
  2. Meng in een kleine kom de zachte boter, honing, fijngehakte jalapeño, zout en peper tot een gladde massa.
  3. Bestrijk elke maïskolf royaal met het jalapeño honing botermengsel.
  4. Plaats de maïskolven op de grill of in een ovenschaal.
  5. Grill of bak de maïs gedurende 15-20 minuten, draai ze af en toe, totdat de maïs gaar is en licht geroosterd.
  6. Serveer de maïs direct.

Notes

  • Pas de hoeveelheid jalapeño aan naar uw voorkeur voor pittigheid.
  • Voor een extra rokerige smaak, grill de maïs op een barbecue.
  • Prep Time: 10 min
  • Cook Time: 20 min
  • Category: Bijgerecht
  • Method: Grillen/Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 maïskolf
  • Calories: 250
  • Sugar: 15g
  • Sodium: 300mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 9g
  • Unsaturated Fat: 6g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 28g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 4g
  • Cholesterol: 35mg

Keywords: jalapeño, honing, boter, maïs, gegrilde maïs, gebakken maïs, pittige maïs, zoete maïs, bijgerecht