Description
Een rijke en smaakvolle tomatensaus, perfect voor een traditionele Italiaanse zondagse maaltijd.
Ingredients
Scale
- 500g rundergehakt
- 250g varkensgehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 grote uien, fijngesneden
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 blikken (800g) gepelde tomaten, gepureerd
- 1 blik (400g) tomatenpuree
- 250ml rode wijn
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Optioneel: een snufje suiker om de zuurgraad te verminderen
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak het runder- en varkensgehakt rul. Giet overtollig vet af.
- Voeg de gesneden uien toe en bak ze glazig, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut mee tot het geurig is.
- Giet de rode wijn erbij en laat het 2-3 minuten sudderen om de alcohol te laten verdampen.
- Voeg de gepureerde gepelde tomaten, tomatenpuree, laurierblaadjes, oregano en basilicum toe. Roer alles goed door.
- Breng de saus aan de kook, zet het vuur laag, dek de pan af en laat de saus minimaal 2 uur sudderen. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen. Hoe langer de saus suddert, hoe beter de smaak wordt.
- Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren.
- Breng de saus op smaak met zout, peper en eventueel een snufje suiker.
Notes
- Serveer met je favoriete pasta, zoals spaghetti of rigatoni.
- Deze saus is ook heerlijk met polenta of als basis voor lasagne.
- De saus kan goed worden ingevroren voor later gebruik.
- Prep Time: 20 min
- Cook Time: 120 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Sudderen
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie (ongeveer 200g)
- Calories: 350
- Sugar: 15g
- Sodium: 600mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 7g
- Unsaturated Fat: 13g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 5g
- Protein: 20g
- Cholesterol: 80mg
Keywords: Italiaanse saus, tomatensaus, zondagssaus, ragu, pastasaus, slow cooking, huisgemaakt