Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up van een kom met heerlijke Italian Sunday Sauce, met gehakt en tomaten.

Italiaanse Zondagssaus


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 140 min
  • Yield: 6-8 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een rijke en smaakvolle tomatensaus, perfect voor een traditionele Italiaanse zondagse maaltijd.


Ingredients

Scale
  • 500g rundergehakt
  • 250g varkensgehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 grote uien, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 blikken (800g) gepelde tomaten, gepureerd
  • 1 blik (400g) tomatenpuree
  • 250ml rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Optioneel: een snufje suiker om de zuurgraad te verminderen

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak het runder- en varkensgehakt rul. Giet overtollig vet af.
  2. Voeg de gesneden uien toe en bak ze glazig, ongeveer 5-7 minuten.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut mee tot het geurig is.
  4. Giet de rode wijn erbij en laat het 2-3 minuten sudderen om de alcohol te laten verdampen.
  5. Voeg de gepureerde gepelde tomaten, tomatenpuree, laurierblaadjes, oregano en basilicum toe. Roer alles goed door.
  6. Breng de saus aan de kook, zet het vuur laag, dek de pan af en laat de saus minimaal 2 uur sudderen. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen. Hoe langer de saus suddert, hoe beter de smaak wordt.
  7. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren.
  8. Breng de saus op smaak met zout, peper en eventueel een snufje suiker.

Notes

  • Serveer met je favoriete pasta, zoals spaghetti of rigatoni.
  • Deze saus is ook heerlijk met polenta of als basis voor lasagne.
  • De saus kan goed worden ingevroren voor later gebruik.
  • Prep Time: 20 min
  • Cook Time: 120 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie (ongeveer 200g)
  • Calories: 350
  • Sugar: 15g
  • Sodium: 600mg
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 7g
  • Unsaturated Fat: 13g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 25g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 20g
  • Cholesterol: 80mg

Keywords: Italiaanse saus, tomatensaus, zondagssaus, ragu, pastasaus, slow cooking, huisgemaakt