Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Italian Beef Soup

Italiaanse Rundvleessoep: 1 uur heerlijk!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur en 20 minuten
  • Yield: 4-6 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een hartige en smaakvolle Italiaanse rundvleessoep, boordevol groenten en kruiden.


Ingredients

Scale
  • 500 gram rundvlees, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 selderijstengels, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter runderbouillon
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan of braadpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg het rundvlees toe en bak het rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de ui, wortels en selderij toe aan de pan en bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
  4. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee tot het geurig is.
  5. Doe het rundvlees terug in de pan.
  6. Voeg de runderbouillon, tomatenblokjes, oregano en basilicum toe. Breng aan de kook.
  7. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de soep sudderen voor minimaal 1,5 tot 2 uur, of tot het rundvlees gaar is.
  8. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  9. Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie.

Notes

  • Voor een dikkere soep kunt u een beetje bloem toevoegen aan de groenten voordat u de bouillon toevoegt.
  • Voeg andere groenten toe zoals aardappelen, courgette of doperwten.
  • Serveer met knapperig brood.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 2 uur
  • Category: Soep
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 8 g
  • Sodium: 700 mg
  • Fat: 15 g
  • Saturated Fat: 5 g
  • Unsaturated Fat: 10 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 20 g
  • Fiber: 4 g
  • Protein: 30 g
  • Cholesterol: 80 mg

Keywords: Italiaanse rundvleessoep, rundvlees, soep, groenten, Italiaans, stoofpot