Description
Een hartige en smaakvolle Italiaanse rundvleessoep, boordevol groenten en kruiden.
Ingredients
Scale
- 500 gram rundvlees, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 wortels, in plakjes
- 2 selderijstengels, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter runderbouillon
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan of braadpan op middelhoog vuur.
- Voeg het rundvlees toe en bak het rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui, wortels en selderij toe aan de pan en bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee tot het geurig is.
- Doe het rundvlees terug in de pan.
- Voeg de runderbouillon, tomatenblokjes, oregano en basilicum toe. Breng aan de kook.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de soep sudderen voor minimaal 1,5 tot 2 uur, of tot het rundvlees gaar is.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie.
Notes
- Voor een dikkere soep kunt u een beetje bloem toevoegen aan de groenten voordat u de bouillon toevoegt.
- Voeg andere groenten toe zoals aardappelen, courgette of doperwten.
- Serveer met knapperig brood.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 2 uur
- Category: Soep
- Method: Sudderen
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 8 g
- Sodium: 700 mg
- Fat: 15 g
- Saturated Fat: 5 g
- Unsaturated Fat: 10 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 20 g
- Fiber: 4 g
- Protein: 30 g
- Cholesterol: 80 mg
Keywords: Italiaanse rundvleessoep, rundvlees, soep, groenten, Italiaans, stoofpot