Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Italian Cannoli

Italiaanse Cannoli: 1 Geheim voor Magisch Genot


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 80 minuten
  • Yield: 15-20 cannoli 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Italiaanse cannoli zijn knapperige gebakken deegrollen gevuld met een zoete, romige ricottavulling.


Ingredients

Scale
  • 250 g bloem
  • 30 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 30 g reuzel of boter, gesmolten
  • 60 ml droge witte wijn
  • 1 eiwit, licht geklopt (voor het afdichten)
  • frituurolie
  • 500 g ricotta, goed uitgelekt
  • 150 g poedersuiker
  • 50 g gekonfijte fruitschil, fijngehakt
  • 50 g pure chocolade, fijngehakt
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Poedersuiker (voor bestuiven)

Instructions

  1. Meng voor het deeg bloem, suiker en zout in een grote kom. Voeg de gesmolten reuzel of boter en de witte wijn toe. Kneed tot een glad en elastisch deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Rol het deeg op een licht bebloemd oppervlak flinterdun uit (ongeveer 1-2 mm dik). Snijd cirkels van ongeveer 10 cm diameter met een koekjessteker of glas.
  3. Wikkel elke deegcirkel losjes om een cannoli-vorm. Bevochtig de overlappende randen licht met eiwit en druk stevig aan om af te dichten.
  4. Verhit de frituurolie tot 175°C. Frituur de cannoli-schalen in porties goudbruin en knapperig, ongeveer 1-2 minuten per kant. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwijder voorzichtig de vormen terwijl de schalen nog warm zijn. Laat de schalen volledig afkoelen.
  5. Meng voor de vulling de uitgelekte ricotta, poedersuiker, gekonfijte fruitschil, fijngehakte chocolade en vanille-extract in een kom tot een gladde massa.
  6. Vul de afgekoelde cannoli-schalen vlak voor het serveren met de ricottavulling, met behulp van een spuitzak of lepel.
  7. Bestuif de gevulde cannoli met poedersuiker.

Notes

  • Zorg ervoor dat de ricotta goed is uitgelekt om een waterige vulling te voorkomen.
  • Vul de cannoli pas vlak voor het serveren om te voorkomen dat de schalen zacht worden.
  • Je kunt de uiteinden van de cannoli dippen in gehakte pistachenoten of extra chocoladevlokken voor extra decoratie.
  • Prep Time: 60 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Frituren
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 cannolo
  • Calories: 250
  • Sugar: 20g
  • Sodium: 70mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 8g
  • Unsaturated Fat: 6g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 25g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 30mg

Keywords: Italiaans dessert, gebak, ricotta, zoet, gefrituurd