Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Italiaanse Bruiloft Risotto met Knapperige Knoflookgehaktballen

Italiaanse Bruiloft Risotto: 1 heerlijk verrukkelijk feest


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 60 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een romige Italiaanse bruiloft risotto met hartige, knapperige knoflookgehaktballen. Dit gerecht combineert klassieke smaken met een bevredigende textuur.


Ingredients

Scale
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 300 gram Arborio rijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 liter warme groentebouillon
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels boter
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 2 teentjes knoflook, geperst (voor gehaktballen)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (ter garnering)

Instructions

  1. Begin met de gehaktballen: Meng in een grote kom het rundergehakt met het ei, paneermeel, geperste knoflook, oregano, zout en peper. Vorm kleine balletjes, ongeveer 2 cm doorsnee.
  2. Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet apart.
  3. Voor de risotto: Verhit in een grote pan of diepe koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngesnipperde ui toe en fruit deze tot hij zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg de fijngesnipperde knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  4. Voeg de Arborio rijst toe en roer 2 minuten, tot de korrels glazig worden.
  5. Schenk de witte wijn erbij en roer tot deze volledig is opgenomen door de rijst.
  6. Voeg nu geleidelijk de warme groentebouillon toe, een pollepel per keer. Roer constant en wacht tot elke toevoeging volledig is opgenomen voordat je de volgende toevoegt. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten, tot de rijst gaar is maar nog een lichte ‘bite’ heeft (al dente).
  7. Haal de pan van het vuur. Roer de Parmezaanse kaas en boter door de risotto tot deze romig is. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de risotto direct, gegarneerd met de knapperige knoflookgehaktballen en verse peterselie.

Notes

  • Gebruik warme bouillon om het kookproces van de risotto niet te onderbreken.
  • Roer de risotto constant om de zetmelen vrij te maken, wat zorgt voor de romige textuur.
  • Je kunt de gehaktballen ook bakken in de oven voor een minder vette optie.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken, Bakken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 750
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 40g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 20g
  • Trans Fat: 1g
  • Carbohydrates: 60g
  • Fiber: 4g
  • Protein: 45g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: Italiaanse Bruiloft Risotto, Knapperige Knoflookgehaktballen, Risotto met Gehaktballen, Italiaans Diner, Romige Risotto