Description
Een eenvoudig recept voor konijn bereid in Italiaanse stijl.
Ingredients
Scale
- 1 konijn, in stukken
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik (400g) gepelde tomaten, gehakt
- 100 ml droge witte wijn
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
- Voeg de stukken konijn toe en bak ze aan alle kanten bruin.
- Haal het konijn uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui toe aan de pan en bak glazig.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de gepelde tomaten, witte wijn, rozemarijn en tijm toe.
- Breng aan de kook en zet het vuur laag.
- Leg de stukken konijn terug in de pan.
- Dek de pan af en laat 45-60 minuten sudderen, of tot het konijn gaar is.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notes
- Serveer met pasta of brood.
- Voeg eventueel olijven of kappertjes toe voor extra smaak.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 60 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Sudderen
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 5g
- Sodium: 150mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 4g
- Unsaturated Fat: 11g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 10g
- Fiber: 3g
- Protein: 40g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: konijn, Italiaans, stoofpot, hoofdgerecht, rozemarijn, tijm