Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up van mals Italiaans-Stijl Konijn, gestoofd in een rijke tomatensaus met kruiden.

Italiaans-Stijl Konijn


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 75 min
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig recept voor konijn bereid in Italiaanse stijl.


Ingredients

Scale
  • 1 konijn, in stukken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik (400g) gepelde tomaten, gehakt
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de stukken konijn toe en bak ze aan alle kanten bruin.
  3. Haal het konijn uit de pan en zet apart.
  4. Voeg de ui toe aan de pan en bak glazig.
  5. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  6. Voeg de gepelde tomaten, witte wijn, rozemarijn en tijm toe.
  7. Breng aan de kook en zet het vuur laag.
  8. Leg de stukken konijn terug in de pan.
  9. Dek de pan af en laat 45-60 minuten sudderen, of tot het konijn gaar is.
  10. Breng op smaak met zout en peper.

Notes

  • Serveer met pasta of brood.
  • Voeg eventueel olijven of kappertjes toe voor extra smaak.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 60 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 4g
  • Unsaturated Fat: 11g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 10g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 40g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: konijn, Italiaans, stoofpot, hoofdgerecht, rozemarijn, tijm