Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
I Teach You 4 Delicious Desserts with Gelatin

Ik leer je 4 Zalige Gelatine Desserts Maken


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 4 uur 15 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Leer 4 heerlijke desserts met gelatine maken.


Ingredients

Scale
  • 1 pakje gelatinepoeder (smaak naar keuze)
  • 250 ml kokend water
  • 250 ml koud water
  • 200 gram slagroom
  • 50 gram suiker
  • Verse vruchten (bijv. aardbeien, bosbessen)
  • Chocoladeschaafsel voor garnering

Instructions

  1. Los het gelatinepoeder op in het kokende water. Roer goed tot de gelatine volledig is opgelost.
  2. Voeg het koude water toe aan het gelatinemengsel en roer.
  3. Giet het mengsel in individuele schaaltjes of een grote schaal.
  4. Zet de schaaltjes minimaire 4 uur in de koelkast, of tot de gelatine stevig is.
  5. Klop de slagroom stijf met de suiker.
  6. Serveer de gelatinedesserts met een toef slagroom, verse vruchten en chocoladeschaafsel.

Notes

  • Voor een fruitigere smaak, vervang een deel van het koude water door vruchtensap.
  • Gebruik verschillende kleuren gelatine voor een vrolijk effect.
  • Experimenteer met verschillende garneringen zoals muntblaadjes of koekkruimels.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 0 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Koelen
  • Cuisine: Nederlands

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 250
  • Sugar: 30g
  • Sodium: 50mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 9g
  • Unsaturated Fat: 6g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 35g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 40mg

Keywords: gelatine dessert, makkelijk dessert, snel dessert, fruit dessert, zoet dessert