Description
Een vochtige en smaakvolle Hummingbird Cake, boordevol bananen, ananas en pecannoten, afgemaakt met een luchtige en romige kaneel-roomkaasglazuur.
Ingredients
Scale
- 3 rijpe bananen, geprakt
- 1 blik (227 g) ananasstukjes op siroop, uitgelekt
- 1 kop (100 g) pecannoten, fijngehakt
- 2 koppen (240 g) bloem voor alle doeleinden
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zuiveringszout
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
- 1 3/4 kop (350 g) kristalsuiker
- 1 kop (240 ml) plantaardige olie
- 2 grote eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 225 g roomkaas, zacht
- 1/2 kop (113 g) ongezouten boter, zacht
- 4 koppen (480 g) poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel gemalen kaneel
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een tulbandvorm in en bestuif deze met bloem.
- Meng in een grote kom de geprakte bananen, uitgelekte ananas en gehakte pecannoten. Zet apart.
- Klop in een aparte kom de bloem, bakpoeder, zuiveringszout, zout, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel door elkaar.
- Klop in een andere kom de kristalsuiker, plantaardige olie, eieren en vanille-extract door elkaar tot een glad mengsel.
- Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix tot net gecombineerd. Roer het bananenmengsel erdoor.
- Giet het beslag in de voorbereide tulbandvorm.
- Bak 50-60 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat 10 minuten afkoelen in de vorm voordat u de cake op een rooster keert om volledig af te koelen.
- Voor het glazuur: Klop in een middelgrote kom de zachte roomkaas en zachte boter door elkaar tot een glad en romig mengsel.
- Voeg geleidelijk de poedersuiker toe, een kop per keer, en mix tot een glad mengsel.
- Roer het vanille-extract en de kaneel erdoor.
- Smeer het glazuur over de afgekoelde cake.
Notes
- Zorg ervoor dat de bananen goed rijp zijn voor de beste smaak.
- Gebruik ananasstukjes op siroop voor extra vochtigheid.
- Het glazuur kan van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard. Laat het op kamertemperatuur komen voordat u het gebruikt.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 60 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 plak
- Calories: 550
- Sugar: 60g
- Sodium: 250mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 70g
- Fiber: 3g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: Hummingbird Bread, Kaneel Roomkaas Glazuur, Banaan Ananas Brood, Zoet Brood