Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hummingbird Bread with Heavenly Cinnamon Cream Cheese Frosting

Hummingbird Bread: 1 Hap Hemels Geluk


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 80 minuten
  • Yield: 12 porties 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Een vochtige en smaakvolle Hummingbird Cake, boordevol bananen, ananas en pecannoten, afgemaakt met een luchtige en romige kaneel-roomkaasglazuur.


Ingredients

Scale
  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • 1 blik (227 g) ananasstukjes op siroop, uitgelekt
  • 1 kop (100 g) pecannoten, fijngehakt
  • 2 koppen (240 g) bloem voor alle doeleinden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 3/4 kop (350 g) kristalsuiker
  • 1 kop (240 ml) plantaardige olie
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 225 g roomkaas, zacht
  • 1/2 kop (113 g) ongezouten boter, zacht
  • 4 koppen (480 g) poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel gemalen kaneel

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een tulbandvorm in en bestuif deze met bloem.
  2. Meng in een grote kom de geprakte bananen, uitgelekte ananas en gehakte pecannoten. Zet apart.
  3. Klop in een aparte kom de bloem, bakpoeder, zuiveringszout, zout, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel door elkaar.
  4. Klop in een andere kom de kristalsuiker, plantaardige olie, eieren en vanille-extract door elkaar tot een glad mengsel.
  5. Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix tot net gecombineerd. Roer het bananenmengsel erdoor.
  6. Giet het beslag in de voorbereide tulbandvorm.
  7. Bak 50-60 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
  8. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm voordat u de cake op een rooster keert om volledig af te koelen.
  9. Voor het glazuur: Klop in een middelgrote kom de zachte roomkaas en zachte boter door elkaar tot een glad en romig mengsel.
  10. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe, een kop per keer, en mix tot een glad mengsel.
  11. Roer het vanille-extract en de kaneel erdoor.
  12. Smeer het glazuur over de afgekoelde cake.

Notes

  • Zorg ervoor dat de bananen goed rijp zijn voor de beste smaak.
  • Gebruik ananasstukjes op siroop voor extra vochtigheid.
  • Het glazuur kan van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard. Laat het op kamertemperatuur komen voordat u het gebruikt.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 60 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 plak
  • Calories: 550
  • Sugar: 60g
  • Sodium: 250mg
  • Fat: 30g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 70g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: Hummingbird Bread, Kaneel Roomkaas Glazuur, Banaan Ananas Brood, Zoet Brood