Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Twee plakken honingboter zoete aardappel brood op een houten snijplank, met de rest van het brood ernaast.

Honingboter Zoete Aardappel Brood


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 75 min
  • Yield: 1 brood 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig recept voor een zoet en vochtig brood met honingbotersmaak en zoete aardappel.


Ingredients

Scale
  • 250g zoete aardappelpuree
  • 100g ongezouten boter, gesmolten
  • 150g honing
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kaneel

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een broodvorm in of bekleed deze met bakpapier.
  2. Meng in een grote kom de zoete aardappelpuree, gesmolten boter, honing, eieren en vanille-extract tot een glad geheel.
  3. Voeg in een aparte kom de bloem, bakpoeder, zout en kaneel samen.
  4. Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan de natte ingrediënten en meng tot alles net gecombineerd is. Meng niet te veel.
  5. Giet het beslag in de voorbereide broodvorm.
  6. Bak gedurende 50-60 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
  7. Laat het brood 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je het op een rooster volledig laat afkoelen.

Notes

  • Gebruik gestoomde of geroosterde zoete aardappelen voor de puree.
  • Je kunt walnoten of pecannoten toevoegen voor extra textuur.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 60 min
  • Category: Bakken
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 plak
  • Calories: 250
  • Sugar: 20g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 10g
  • Saturated Fat: 6g
  • Unsaturated Fat: 4g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 4g
  • Cholesterol: 50mg

Keywords: zoete aardappel brood, honing boter brood, cake, bakken, dessert, ontbijt