Description
Een eenvoudig recept voor een zoet en vochtig brood met honingbotersmaak en zoete aardappel.
Ingredients
Scale
- 250g zoete aardappelpuree
- 100g ongezouten boter, gesmolten
- 150g honing
- 2 grote eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 250g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel kaneel
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een broodvorm in of bekleed deze met bakpapier.
- Meng in een grote kom de zoete aardappelpuree, gesmolten boter, honing, eieren en vanille-extract tot een glad geheel.
- Voeg in een aparte kom de bloem, bakpoeder, zout en kaneel samen.
- Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan de natte ingrediënten en meng tot alles net gecombineerd is. Meng niet te veel.
- Giet het beslag in de voorbereide broodvorm.
- Bak gedurende 50-60 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat het brood 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je het op een rooster volledig laat afkoelen.
Notes
- Gebruik gestoomde of geroosterde zoete aardappelen voor de puree.
- Je kunt walnoten of pecannoten toevoegen voor extra textuur.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 60 min
- Category: Bakken
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 plak
- Calories: 250
- Sugar: 20g
- Sodium: 150mg
- Fat: 10g
- Saturated Fat: 6g
- Unsaturated Fat: 4g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 2g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 50mg
Keywords: zoete aardappel brood, honing boter brood, cake, bakken, dessert, ontbijt