Description
Een klassieke honing-glazuurde kerstham, perfect voor de feestdagen.
Ingredients
Scale
- 1 gekookte ham (ongeveer 2–3 kg)
- 200 g honing
- 50 g bruine suiker
- 1 eetlepel mosterd
- ¼ theelepel gemalen kruidnagel
- ¼ theelepel gemalen kaneel
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Haal de ham uit de verpakking en verwijder eventueel zwoerd, laat een dun laagje vet zitten.
- Snijd een ruitpatroon in het vetlaagje.
- Meng in een kom de honing, bruine suiker, mosterd, kruidnagel en kaneel.
- Bestrijk de ham met de helft van het glazuur.
- Plaats de ham in een braadslede en dek losjes af met aluminiumfolie.
- Bak de ham 1 uur in de voorverwarmde oven.
- Haal de ham uit de oven en verwijder de folie.
- Bestrijk de ham met het resterende glazuur.
- Plaats de ham terug in de oven en bak nog 30 minuten, of tot het glazuur gekarameliseerd is en de ham een mooie kleur heeft.
- Laat de ham 15 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
Notes
- Gebruik een vleesthermometer om te controleren of de ham de juiste kerntemperatuur heeft bereikt (ongeveer 60°C).
- Je kunt de ham garneren met ananasringen of kersen voor een feestelijke presentatie.
- Restjes ham zijn heerlijk in sandwiches of salades.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 1 uur 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1/8 van de ham
- Calories: 400
- Sugar: 30g
- Sodium: 1500mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 7g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 0g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 80mg
Keywords: kerstham, honingglazuur, feestdagen, varkensvlees