Description
Heerlijke knapperige koekjes met een zoete honing en toffee smaak.
Ingredients
Scale
- 200g bloem
- 100g boter
- 75g suiker
- 50g honing
- 50g toffees, fijngehakt
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de boter en suiker romig.
- Voeg de honing en het ei toe en klop goed.
- Meng de bloem, bakpoeder en zout in een aparte kom.
- Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan het natte mengsel.
- Roer de fijngehakte toffees erdoor.
- Vorm kleine balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat.
- Druk de balletjes plat met een vork.
- Bak de koekjes gedurende 10-12 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Notes
- Je kunt noten toevoegen aan het deeg voor extra crunch.
- Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 12 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 koekje
- Calories: 150 kcal
- Sugar: 10g
- Sodium: 50mg
- Fat: 8g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 3g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 0.5g
- Protein: 2g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: honing, toffee, koekjes, zoet, bakken, dessert