Description
Deze koekjes combineren de zoetheid van honing met de knapperige textuur van toffee voor een heerlijke traktatie.
Ingredients
Scale
- 200g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 100g ongezouten boter, verzacht
- 150g kristalsuiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 50g gehakte toffees
- 50g gehakte pecannoten (optioneel)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed bakplaten met bakpapier.
- Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout.
- Klop in een andere kom de boter en suiker romig.
- Voeg het ei en vanille-extract toe en klop goed.
- Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en mix tot het net gecombineerd is.
- Roer de gehakte toffees en pecannoten (indien gebruikt) erdoor.
- Schep hoopjes deeg op de voorbereide bakplaten.
- Bak 10-12 minuten, of tot de randen goudbruin zijn.
- Laat de koekjes een paar minuten op de bakplaat afkoelen voordat je ze op een rooster legt om volledig af te koelen.
Notes
- Bewaar de koekjes in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur.
- Je kunt andere noten gebruiken, zoals walnoten of amandelen.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 12 min
- Category: Dessert
- Method: Baking
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 koekje
- Calories: 150
- Sugar: 15g
- Sodium: 50mg
- Fat: 8g
- Saturated Fat: 4g
- Unsaturated Fat: 4g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 18g
- Fiber: 1g
- Protein: 2g
- Cholesterol: 25mg
Keywords: honing toffee koekjes, zoete koekjes, toffee recept, honing recept, bakken, dessert