Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Honey Peach Cream Cheese Cupcakes

Honey Peach Cream Cheese Cupcakes geheim 1


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 12 cupcakes 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Sappige perzikcupcakes met een romige roomkaasglazuur en een vleugje zoete honing.


Ingredients

Scale
  • 1 ¼ kopjes bloem voor alle doeleinden
  • 1 ½ theelepels bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • ½ kopje ongezouten boter, zacht
  • ¾ kopje kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • ½ kopje karnemelk
  • 1 kopje fijngehakte verse perziken
  • 8 ons roomkaas, zacht
  • ½ kopje ongezouten boter, zacht
  • 4 kopjes poedersuiker
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanille-extract

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een cupcakevorm met papieren vormpjes.
  2. Klop in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder en zout door elkaar.
  3. Klop in een grote kom de boter en suiker romig. Klop de eieren er één voor één door, daarna het vanille-extract.
  4. Voeg afwisselend de droge ingrediënten en de karnemelk toe aan het natte mengsel, beginnend en eindigend met de droge ingrediënten. Klop tot het net gemengd is.
  5. Spatel de gehakte perziken erdoor.
  6. Vul elke cupcakevorm voor tweederde vol met beslag.
  7. Bak 18-20 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt. Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster.
  8. Klop voor het glazuur de roomkaas en boter romig in een grote kom.
  9. Klop geleidelijk de poedersuiker erdoor tot het glad is.
  10. Klop de honing en vanille-extract erdoor.
  11. Spuit of smeer het glazuur op de afgekoelde cupcakes.

Notes

  • Zorg ervoor dat de boter en roomkaas zacht zijn voor het beste resultaat met het glazuur.
  • Gebruik rijpe, sappige perziken voor de beste smaak in de cupcakes.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 cupcake
  • Calories: 450
  • Sugar: 50g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 55g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 3g
  • Cholesterol: 80mg

Keywords: cupcakes, perzik, roomkaas, honing, dessert