Description
Maak thuis verse salsa die beter is dan restaurantkwaliteit.
Ingredients
Scale
- 4 rijpe tomaten, fijngehakt
- 1/2 rode ui, fijngehakt
- 1 jalapeño peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/4 kopje verse koriander, gehakt
- Sap van 1 limoen
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel komijnpoeder
Instructions
- Combineer tomaten, rode ui, jalapeño en knoflook in een kom.
- Voeg koriander, limoensap, zout en komijn toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Proef en pas kruiden naar smaak aan.
- Serveer onmiddellijk of laat minstens 30 minuten trekken voor betere smaak.
Notes
- Gebruik extra jalapeño voor meer pit.
- Voeg een snufje suiker toe als de tomaten niet zoet genoeg zijn.
- Laat de salsa een paar uur in de koelkast staan voor de beste smaak.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Dip en Smeersel
- Method: Geen kookmethode
- Cuisine: Mexicaans-geïnspireerd
Nutrition
- Serving Size: 2 eetlepels
- Calories: 15
- Sugar: 2g
- Sodium: 150mg
- Fat: 0g
- Saturated Fat: 0g
- Unsaturated Fat: 0g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 4g
- Fiber: 1g
- Protein: 1g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: zelfgemaakte salsa, restaurant stijl salsa, verse salsa, makkelijke salsa, dip, Mexicaans