Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Homemade Melting Croissants for Christmas

Heerlijke Homemade Croissants voor Kerst


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 3 uur 35 minuten
  • Yield: 12 croissants 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Zelfgemaakte smeltende croissants, perfect voor Kerstmis.


Ingredients

Scale
  • 500 gram bloem
  • 250 ml melk
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • 1 zakje gist
  • Snufje zout
  • Extra boter voor het lamineren
  • 1 ei voor bestrijken

Instructions

  1. Meng melk, suiker en gist. Laat 5 minuten staan.
  2. Voeg ei, zout en gesmolten boter toe aan het gistmengsel.
  3. Voeg geleidelijk de bloem toe en kneed tot een soepel deeg.
  4. Laat het deeg 1 uur rijzen.
  5. Bestrijk het deeg met boter en vouw het.
  6. Herhaal het vouwen en bestrijken met boter 3 keer, met telkens 30 minuten rust.
  7. Rol het deeg uit en snijd het in driehoeken.
  8. Rol de driehoeken op tot croissants.
  9. Laat de croissants 30 minuten rijzen.
  10. Bestrijk met ei en bak op 200°C voor 15-20 minuten.

Notes

  • Gebruik koude boter voor het lamineren.
  • Zorg dat het deeg goed gekoeld blijft tijdens het vouwen.
  • Pas de baktijd aan op basis van je oven.
  • Prep Time: 30 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Gebak
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Frans

Nutrition

  • Serving Size: 1 croissant
  • Calories: 300 kcal
  • Sugar: 10g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 9g
  • Unsaturated Fat: 6g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 35g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 6g
  • Cholesterol: 40mg

Keywords: zelfgemaakte croissants, smeltende croissants, kerst recept, bakken, gebak