Description
Een eenvoudig recept voor zelfgemaakte mayonaise.
Ingredients
Scale
- 2 eidooiers
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel witte peper
- 200 ml neutrale olie (zoals zonnebloemolie)
Instructions
- Doe de eidooiers, mosterd, citroensap, zout en peper in een kom.
- Klop met een garde tot alles goed gemengd is.
- Voeg langzaam, druppel voor druppel, de olie toe terwijl je constant blijft kloppen.
- Blijf kloppen en langzaam olie toevoegen tot de mayonaise dik en romig is.
- Proef en voeg eventueel extra zout of citroensap toe.
Notes
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Voeg de olie heel langzaam toe in het begin om te voorkomen dat de mayonaise schift.
- Je kunt variëren met kruiden en specerijen.
- Prep Time: 5 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Sauzen
- Method: Kloppen
- Cuisine: Frans
Nutrition
- Serving Size: 1 eetlepel
- Calories: 100 kcal
- Sugar: 0.1 g
- Sodium: 80 mg
- Fat: 11 g
- Saturated Fat: 1 g
- Unsaturated Fat: 10 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 0.2 g
- Fiber: 0 g
- Protein: 0.5 g
- Cholesterol: 20 mg
Keywords: mayonaise, zelfgemaakt, recept, saus, eidooiers, olie