Description
Zelfgemaakte granola, een knapperige en gezonde ontbijtoptie.
Ingredients
Scale
- 200 gram havermout
- 50 gram noten (bijvoorbeeld amandelen, walnoten)
- 30 gram zaden (bijvoorbeeld pompoenpitten, zonnebloempitten)
- 2 eetlepels honing of ahornsiroop
- 1 eetlepel plantaardige olie (bijvoorbeeld kokosolie, zonnebloemolie)
- Snufje kaneel
- Snufje zout
Instructions
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Meng de havermout, noten en zaden in een grote kom.
- Voeg de honing of ahornsiroop, plantaardige olie, kaneel en zout toe. Meng goed.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak 20-25 minuten, of tot de granola goudbruin en knapperig is. Roer halverwege de baktijd even om.
- Laat de granola volledig afkoelen op de bakplaat.
Notes
- Bewaar de granola in een luchtdichte container.
- Voeg gedroogd fruit toe na het afkoelen.
- Varieer met verschillende soorten noten en zaden.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Ontbijt
- Method: Bakken
- Cuisine: Universeel
Nutrition
- Serving Size: 50 gram
- Calories: 250 kcal
- Sugar: 8 gram
- Sodium: 50 mg
- Fat: 15 gram
- Saturated Fat: 3 gram
- Unsaturated Fat: 12 gram
- Trans Fat: 0 gram
- Carbohydrates: 25 gram
- Fiber: 5 gram
- Protein: 7 gram
- Cholesterol: 0 mg
Keywords: granola, zelfgemaakt, ontbijt, gezond, havermout, noten, zaden