Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Homemade Granola

Perfecte homemade granola: 1 heerlijk recept


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: Ongeveer 300 gram 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Zelfgemaakte granola, een knapperige en gezonde ontbijtoptie.


Ingredients

Scale
  • 200 gram havermout
  • 50 gram noten (bijvoorbeeld amandelen, walnoten)
  • 30 gram zaden (bijvoorbeeld pompoenpitten, zonnebloempitten)
  • 2 eetlepels honing of ahornsiroop
  • 1 eetlepel plantaardige olie (bijvoorbeeld kokosolie, zonnebloemolie)
  • Snufje kaneel
  • Snufje zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Meng de havermout, noten en zaden in een grote kom.
  3. Voeg de honing of ahornsiroop, plantaardige olie, kaneel en zout toe. Meng goed.
  4. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak 20-25 minuten, of tot de granola goudbruin en knapperig is. Roer halverwege de baktijd even om.
  6. Laat de granola volledig afkoelen op de bakplaat.

Notes

  • Bewaar de granola in een luchtdichte container.
  • Voeg gedroogd fruit toe na het afkoelen.
  • Varieer met verschillende soorten noten en zaden.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Category: Ontbijt
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Universeel

Nutrition

  • Serving Size: 50 gram
  • Calories: 250 kcal
  • Sugar: 8 gram
  • Sodium: 50 mg
  • Fat: 15 gram
  • Saturated Fat: 3 gram
  • Unsaturated Fat: 12 gram
  • Trans Fat: 0 gram
  • Carbohydrates: 25 gram
  • Fiber: 5 gram
  • Protein: 7 gram
  • Cholesterol: 0 mg

Keywords: granola, zelfgemaakt, ontbijt, gezond, havermout, noten, zaden