Description
Een zelfgemaakt hondenbroodje.
Ingredients
Scale
- 1 pond mager rundergehakt
- 1/2 kopje havermout
- 1 ei
- 1/4 kopje wortels, geraspt
- 1/4 kopje erwten, vers of bevroren
- 1 teentje knoflook, fijngehakt (optioneel, in kleine hoeveelheden)
- 1/4 kopje water of runderbouillon
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Meng in een grote kom het rundergehakt, havermout, ei, wortels, erwten en knoflook (indien gebruikt).
- Voeg water of bouillon toe en meng goed totdat alles gecombineerd is.
- Druk het mengsel in een broodvorm of vorm het tot een brood op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak gedurende 45-60 minuten, of tot het gaar is en de interne temperatuur 71 graden Celsius bereikt.
- Laat het volledig afkoelen voordat je het in porties snijdt.
- Bewaar restjes in de koelkast.
Notes
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten veilig zijn voor honden en serveer in passende porties.
- Raadpleeg uw dierenarts voordat u het dieet van uw hond verandert.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 60 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Hondenvoeding
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 250 kcal
- Sugar: 3 gram
- Sodium: 75 mg
- Fat: 15 gram
- Saturated Fat: 5 gram
- Unsaturated Fat: 10 gram
- Trans Fat: 0 gram
- Carbohydrates: 12 gram
- Fiber: 2 gram
- Protein: 20 gram
- Cholesterol: 80 mg
Keywords: hondenbroodje, zelfgemaakt hondenvoer, hondeneten, hondenrecept