Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Homemade Creamed Corn

Perfect homemade creamed corn: 15 minuten!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig recept voor zelfgemaakte roommaïs.


Ingredients

Scale
  • 4 blikken (ongeveer 400g elk) maïskorrels, uitgelekt
  • 115g ongezouten boter
  • 120ml melk
  • 60ml slagroom
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • Optioneel: 1 eetlepel suiker

Instructions

  1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de uitgelekte maïskorrels toe aan de pan.
  3. Voeg de melk, slagroom, zout en peper toe. Voeg eventueel de suiker toe.
  4. Roer alles door elkaar.
  5. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat het sudderen voor 5-7 minuten, of tot de saus is ingedikt. Roer af en toe.
  6. Proef en pas de kruiden aan indien nodig.
  7. Serveer direct.

Notes

  • Gebruik verse maïs voor een nog betere smaak.
  • Voeg een snufje cayennepeper toe voor wat pit.
  • Garneer met verse peterselie voor een mooie presentatie.
  • Prep Time: 5 minuten
  • Cook Time: 10 minuten
  • Category: Bijgerecht
  • Method: Koken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 250 kcal
  • Sugar: 12g
  • Sodium: 400mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 9g
  • Unsaturated Fat: 6g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 25g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 40mg

Keywords: roommaïs, zelfgemaakt, bijgerecht, maïs, makkelijk