Description
Een eenvoudig recept voor zelfgemaakte roommaïs.
Ingredients
Scale
- 4 blikken (ongeveer 400g elk) maïskorrels, uitgelekt
- 115g ongezouten boter
- 120ml melk
- 60ml slagroom
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- Optioneel: 1 eetlepel suiker
Instructions
- Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de uitgelekte maïskorrels toe aan de pan.
- Voeg de melk, slagroom, zout en peper toe. Voeg eventueel de suiker toe.
- Roer alles door elkaar.
- Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat het sudderen voor 5-7 minuten, of tot de saus is ingedikt. Roer af en toe.
- Proef en pas de kruiden aan indien nodig.
- Serveer direct.
Notes
- Gebruik verse maïs voor een nog betere smaak.
- Voeg een snufje cayennepeper toe voor wat pit.
- Garneer met verse peterselie voor een mooie presentatie.
- Prep Time: 5 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Bijgerecht
- Method: Koken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 250 kcal
- Sugar: 12g
- Sodium: 400mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 9g
- Unsaturated Fat: 6g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 3g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 40mg
Keywords: roommaïs, zelfgemaakt, bijgerecht, maïs, makkelijk