Description
Zelfgemaakte kaas-knoflook broodstengels zijn een smakelijke snack of bijgerecht. Ze zijn zacht, vol van smaak en gemakkelijk te maken. Perfect om te dippen in marinara saus of gewoon zo te eten.
Ingredients
Scale
- 1 pak (10 gram) droge gist
- 1 theelepel kristalsuiker
- 1 kop warm water (ongeveer 45 graden Celsius)
- 2 1/2 kop bloem voor alle doeleinden
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 kop gesmolten ongezouten boter
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/4 kop fijngehakte verse peterselie
- 1 kop geraspte mozzarellakaas
- 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas
Instructions
- Meng in een grote kom de gist, suiker en warm water. Laat 5-10 minuten staan tot het schuimig wordt.
- Voeg de bloem, zout en olijfolie toe aan het gistmengsel. Roer tot een deeg ontstaat.
- Kneed het deeg op een licht met bloem bestrooid oppervlak gedurende 5-7 minuten tot het glad en elastisch is.
- Vet een schone kom licht in met olie. Doe het deeg in de kom en draai het om zodat het aan alle kanten bedekt is. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg op een warme plaats 1-1 1/2 uur rijzen tot het in omvang is verdubbeld.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Haal het deeg uit de kom en leg het op een licht met bloem bestrooid oppervlak. Rol het deeg uit tot een rechthoek (ongeveer 30×20 cm).
- Snijd het deeg in repen van ongeveer 2 cm breed. Dit zijn je broodstengels.
- Leg de broodstengels op de voorbereide bakplaat, met wat ruimte ertussen.
- Meng in een kleine kom de gesmolten boter, fijngehakte knoflook en peterselie. Bestrijk de broodstengels met dit mengsel.
- Bestrooi de broodstengels met de geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas.
- Bak 12-15 minuten, of tot de broodstengels goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.
- Serveer warm.
Notes
- Je kunt gedroogde kruiden zoals oregano of Italiaanse kruiden toevoegen aan het botermengsel.
- Voor een extra knoflooksmaak kun je knoflookpoeder toevoegen aan het deeg.
- Bewaar restjes in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur. Verwarm ze kort in de oven voor het serveren.
- Prep Time: 30 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Bijgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 broodstengel
- Calories: 180
- Sugar: 1g
- Sodium: 250mg
- Fat: 10g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 4g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 18g
- Fiber: 1g
- Protein: 6g
- Cholesterol: 20mg
Keywords: broodstengels, kaas, knoflook, zelfgemaakt, bakken, bijgerecht