Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Homemade Bougatsa: Greek and Cypriot Custard-Filled Pastry

Bougatsa 5x meer genieten met perfecte custard


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 8 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijk Grieks en Cypriotisch dessert gemaakt met bladerdeeg en een romige vanillecustard.


Ingredients

Scale
  • 500g bladerdeeg
  • 500ml melk
  • 100g suiker
  • 50g maizena
  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Boter om in te vetten
  • Poedersuiker en kaneel voor garnering

Instructions

  1. Verwarm de melk in een pan tot net onder het kookpunt.
  2. Meng in een kom de suiker en maizena. Voeg de eidooiers toe en klop tot een glad mengsel.
  3. Giet langzaam de warme melk bij het eimengsel terwijl je constant klopt.
  4. Doe het mengsel terug in de pan en verwarm op middelhoog vuur, al roerend, tot de custard indikt.
  5. Haal van het vuur en roer het vanille-extract erdoor. Laat afkoelen.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C.
  7. Vet een ovenschaal in.
  8. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van het bladerdeeg.
  9. Giet de afgekoelde custard over het bladerdeeg.
  10. Dek af met de rest van het bladerdeeg.
  11. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is.
  12. Laat afkoelen voordat je het serveert, bestrooid met poedersuiker en kaneel.

Notes

  • Je kunt ook de bovenkant van het bladerdeeg insmeren met wat gesmolten boter voor extra krokantheid.
  • Laat de custard volledig afkoelen voordat je het op het bladerdeeg doet, anders wordt het bladerdeeg zompig.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Grieks/Cypriotisch

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 25g
  • Sodium: 100mg
  • Fat: 18g
  • Saturated Fat: 10g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 8g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: Bougatsa, Grieks, Cypriotisch, Custard, Bladerdeeg, Dessert, Zoet