Description
Een voedzame en smaakvolle soep, rijk aan eiwitten en groenten.
Ingredients
Scale
- 500g broccoli, in roosjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter kippenbouillon
- 200ml melk
- 150g cheddar kaas, geraspt
- 100g kipfilet, gekookt en in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de broccoliroosjes en kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 10-15 minuten sudderen tot de broccoli gaar is.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een glad geheel.
- Voeg de melk, geraspte cheddar kaas en kipblokjes toe. Roer tot de kaas gesmolten is.
- Verwarm de soep nog even door, maar laat hem niet koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notes
- Serveer eventueel met croutons of een scheutje room.
- Voor een vegetarische optie, laat de kipfilet weg en gebruik groentebouillon.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Soep
- Method: Koken en Purere
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 600mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 5g
- Protein: 25g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: broccoli, cheddar, soep, eiwitrijk, gezond