Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hemelse Bolognesesaus

Hemelse Bolognesesaus: 2 uur voor puur genot


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur 50 minuten
  • Yield: 4-6 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een rijke en smaakvolle Bolognesesaus, perfect voor pasta of lasagne.


Ingredients

Scale
  • 500 g rundergehakt
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 wortels, fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 800 g gepelde tomaten uit blik, gepureerd
  • 200 ml rode wijn (optioneel)
  • 100 ml runderbouillon
  • 50 ml melk
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum voor garnering

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortels en bleekselderij toe en bak zachtjes tot ze zacht zijn, ongeveer 8-10 minuten.
  2. Voeg het rundergehakt toe en bak bruin, terwijl je het gehakt met een lepel uit elkaar haalt. Giet overtollig vet af.
  3. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut tot het geurig is.
  4. Als je wijn gebruikt, voeg deze dan toe en laat 5 minuten sudderen totdat de alcohol is verdampt.
  5. Voeg de gepureerde tomaten, runderbouillon en melk toe. Roer goed door.
  6. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat minstens 2 uur sudderen, liefst langer, met het deksel schuin op de pan. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer warm met je favoriete pasta en garneer met verse basilicum.

Notes

  • Hoe langer de saus sudder, hoe dieper de smaak.
  • Je kunt de saus een dag van tevoren maken; de smaken worden nog intenser.
  • Deze saus is ook geschikt om in te vriezen.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 2 uur 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450
  • Sugar: 10g
  • Sodium: 700mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 10g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 30g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 80mg

Keywords: Bolognesesaus, pasta, Italiaans, gehakt, tomatensaus