Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up of tender, shredded beef coated in a thick, vibrant red tomato sauce, representing the Braised Steak Ragu.

Gestoomde Runderstoof Ragu


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 260 min
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Low Fat

Description

Een eenvoudige, langzaam gegaarde ragu gemaakt met rundvlees.


Ingredients

Scale
  • 1 kg runderlappen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 wortels, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 blik (400g) tomatenblokjes
  • 500 ml runderbouillon
  • 125 ml rode wijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Bestrooi het rundvlees met zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak het vlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de ui, wortels en bleekselderij toe aan de pan. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  5. Giet de rode wijn erbij en schraap de aanbaksels van de bodem los. Laat 2 minuten inkoken.
  6. Voeg de tomatenblokjes, runderbouillon, tijm en het laurierblad toe. Breng aan de kook.
  7. Leg het rundvlees terug in de pan. Zorg ervoor dat het vlees grotendeels ondergedompeld is.
  8. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat 3 tot 4 uur sudderen, of totdat het vlees heel mals is en uit elkaar valt.
  9. Verwijder het laurierblad. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Meng het vlees door de saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Notes

  • Serveer dit gerecht met brede pasta zoals pappardelle of polenta.
  • U kunt de rode wijn vervangen door extra bouillon als u geen alcohol wilt gebruiken.
  • Prep Time: 20 min
  • Cook Time: 240 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Stoven
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450
  • Sugar: 8
  • Sodium: 450
  • Fat: 18
  • Saturated Fat: 6
  • Unsaturated Fat: 12
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 25
  • Fiber: 5
  • Protein: 48
  • Cholesterol: 120

Keywords: rundvlees, ragu, stoofpot, langzaam garen, pastasaus