Description
Een eenvoudige, langzaam gegaarde ragu gemaakt met rundvlees.
Ingredients
Scale
- 1 kg runderlappen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 wortels, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 1 blik (400g) tomatenblokjes
- 500 ml runderbouillon
- 125 ml rode wijn
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 laurierblad
- Zout en zwarte peper naar smaak
Instructions
- Bestrooi het rundvlees met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak het vlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui, wortels en bleekselderij toe aan de pan. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Giet de rode wijn erbij en schraap de aanbaksels van de bodem los. Laat 2 minuten inkoken.
- Voeg de tomatenblokjes, runderbouillon, tijm en het laurierblad toe. Breng aan de kook.
- Leg het rundvlees terug in de pan. Zorg ervoor dat het vlees grotendeels ondergedompeld is.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat 3 tot 4 uur sudderen, of totdat het vlees heel mals is en uit elkaar valt.
- Verwijder het laurierblad. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Meng het vlees door de saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Notes
- Serveer dit gerecht met brede pasta zoals pappardelle of polenta.
- U kunt de rode wijn vervangen door extra bouillon als u geen alcohol wilt gebruiken.
- Prep Time: 20 min
- Cook Time: 240 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Stoven
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 8
- Sodium: 450
- Fat: 18
- Saturated Fat: 6
- Unsaturated Fat: 12
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 25
- Fiber: 5
- Protein: 48
- Cholesterol: 120
Keywords: rundvlees, ragu, stoofpot, langzaam garen, pastasaus