Description
Eenvoudige, niet-gebakken snoepjes met chocolade en bourbon.
Ingredients
Scale
- 250 g poedersuiker
- 120 g ongezouten boter, gesmolten
- 60 g cacaopoeder
- 240 g fijngemalen vanillewafels (ongeveer 2 koekjespakken)
- 60 ml bourbon
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 g pure chocolade, gesmolten voor coating
- 50 g gehakte pecannoten (optioneel)
Instructions
- Meng in een grote kom de poedersuiker, cacaopoeder en fijngemalen wafels.
- Voeg de gesmolten boter, bourbon en vanille-extract toe. Meng goed tot een stevig deeg ontstaat. Als u noten gebruikt, meng deze er nu doorheen.
- Rol het mengsel tot kleine balletjes, ongeveer 2,5 cm in diameter.
- Plaats de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Laat de balletjes minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
- Dompel elke afgekoelde bal in de gesmolten pure chocolade. Laat overtollige chocolade afdruipen.
- Plaats de gedoopte ballen terug op het bakpapier.
- Laat de chocolade volledig uitharden op kamertemperatuur of in de koelkast voordat u ze serveert.
Notes
- Bewaar de bourbon ballen in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
- U kunt de wafelkruimels maken door de wafels in een keukenmachine fijn te malen.
- Gebruik een bourbon naar uw smaak, aangezien deze de smaak van het eindproduct beïnvloedt.
- Prep Time: 25 min
- Cook Time: 0 min
- Category: Dessert
- Method: Geen bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 bal
- Calories: 200
- Sugar: 22
- Sodium: 30
- Fat: 12
- Saturated Fat: 6
- Unsaturated Fat: 6
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 25
- Fiber: 1
- Protein: 2
- Cholesterol: 15
Keywords: bourbon ballen, chocolade, geen bakken, snoep, dessert, pecannoten