Description
Een heerlijk en makkelijk recept voor gebakken rijst, een favoriet bij het gezin.
Ingredients
Scale
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 2 grote eieren, licht geklopt
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 kopje bevroren erwten
- 1 kopje gekookte rijst
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- Kopje lente-ui, in plakjes gesneden (voor garnering)
Instructions
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de geklopte eieren toe en bak tot ze gestold zijn. Haal de eieren uit de pan en zet apart.
- Voeg de resterende 1 eetlepel olie toe aan de pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 minuut.
- Voeg de paprika toe en bak 2-3 minuten tot deze zacht is.
- Voeg de bevroren erwten en de gekookte rijst toe. Bak 3-4 minuten, roer regelmatig.
- Voeg de sojasaus en sesamolie toe. Roerbak nog 1-2 minuten.
- Breek de gekookte eieren in kleine stukjes en voeg ze toe aan de pan. Meng goed.
- Garneer met lente-ui voor het serveren.
Notes
- Gebruik afgekoelde rijst voor het beste resultaat.
- Pas de hoeveelheid sojasaus aan naar smaak.
- Voeg andere groenten toe zoals wortelen of broccoli.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Aziatisch
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 4 g
- Sodium: 600 mg
- Fat: 15 g
- Saturated Fat: 3 g
- Unsaturated Fat: 12 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 40 g
- Fiber: 3 g
- Protein: 12 g
- Cholesterol: 150 mg
Keywords: gebakken rijst, eiergerecht, gezinsfavoriet, makkelijk recept, Aziatische rijst