Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heavenly Angel Biscuits

Hemelse Angel Biscuits: 12 minuten luchtige perfectie


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 32 minuten
  • Yield: Ongeveer 24 koekjes 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Luchtige en zachte engelkoekjes, perfect voor elke gelegenheid.


Ingredients

Scale
  • 250 gram bloem
  • 120 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 115 gram ongezouten boter, koud en in blokjes
  • 120 ml melk
  • 1 theelepel vanille-extract

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  3. Voeg de koude boter toe en meng met je vingertoppen tot het mengsel op grof broodkruim lijkt.
  4. Meng in een aparte kom de melk en vanille-extract.
  5. Voeg de melk aan het bloemmengsel toe en roer tot het net gecombineerd is. Kneed het deeg niet te veel.
  6. Stort het deeg op een licht bebloemd oppervlak en druk het plat tot ongeveer 2 cm dikte.
  7. Steek cirkels uit met een koekjessteker.
  8. Leg de koekjes op de voorbereide bakplaat.
  9. Bak 10-12 minuten, of tot de randen goudbruin zijn.
  10. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat voordat je ze overbrengt naar een rooster om volledig af te koelen.

Notes

  • Voor extra smaak kun je citroen- of sinaasappelschil toevoegen.
  • Bewaar de koekjes in een luchtdichte container bij kamertemperatuur.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 12 minuten
  • Category: Gebak
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 koekje
  • Calories: 150 kcal
  • Sugar: 10 g
  • Sodium: 100 mg
  • Fat: 7 g
  • Saturated Fat: 4 g
  • Unsaturated Fat: 3 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 20 g
  • Fiber: 1 g
  • Protein: 2 g
  • Cholesterol: 15 mg

Keywords: engelkoekjes, biscuit, gebak, zoet, bakken