Description
Luchtige en zachte engelkoekjes, perfect voor elke gelegenheid.
Ingredients
Scale
- 250 gram bloem
- 120 gram suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 115 gram ongezouten boter, koud en in blokjes
- 120 ml melk
- 1 theelepel vanille-extract
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
- Voeg de koude boter toe en meng met je vingertoppen tot het mengsel op grof broodkruim lijkt.
- Meng in een aparte kom de melk en vanille-extract.
- Voeg de melk aan het bloemmengsel toe en roer tot het net gecombineerd is. Kneed het deeg niet te veel.
- Stort het deeg op een licht bebloemd oppervlak en druk het plat tot ongeveer 2 cm dikte.
- Steek cirkels uit met een koekjessteker.
- Leg de koekjes op de voorbereide bakplaat.
- Bak 10-12 minuten, of tot de randen goudbruin zijn.
- Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat voordat je ze overbrengt naar een rooster om volledig af te koelen.
Notes
- Voor extra smaak kun je citroen- of sinaasappelschil toevoegen.
- Bewaar de koekjes in een luchtdichte container bij kamertemperatuur.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 12 minuten
- Category: Gebak
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 koekje
- Calories: 150 kcal
- Sugar: 10 g
- Sodium: 100 mg
- Fat: 7 g
- Saturated Fat: 4 g
- Unsaturated Fat: 3 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 20 g
- Fiber: 1 g
- Protein: 2 g
- Cholesterol: 15 mg
Keywords: engelkoekjes, biscuit, gebak, zoet, bakken