Description
Een stevige en smaakvolle tacosoep, perfect voor een koude dag.
Ingredients
Scale
- 500g rundergehakt
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 blik (400g) tomatenblokjes
- 1 blik (400g) kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 blik (400g) maïs, uitgelekt
- 1 pakje tacokruiden
- 1 liter runderbouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: zure room, geraspte kaas, koriander voor garnering
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Giet overtollig vet af.
- Voeg de ui, knoflook, rode paprika en groene paprika toe. Bak tot de groenten zacht zijn.
- Roer de tacokruiden erdoor en bak 1 minuut mee.
- Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen, maïs en runderbouillon toe.
- Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 15-20 minuten sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep warm, gegarneerd met zure room, geraspte kaas en koriander indien gewenst.
Notes
- Voor een vegetarische optie, vervang het rundergehakt door vegetarisch gehakt of extra bonen en groenten.
- Voeg een snufje chilipoeder toe voor extra pit.
- Deze soep kan goed van tevoren worden gemaakt en opnieuw worden opgewarmd.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Soep
- Method: Koken
- Cuisine: Mexicaans-geïnspireerd
Nutrition
- Serving Size: ongeveer 300g
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 8g
- Sodium: 900mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 30g
- Fiber: 10g
- Protein: 25g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: tacosoep, rundergehakt, bonen, maïs, Mexicaans, stevig, maaltijdsoep