Description
Een stevige en smaakvolle Taco Soep, perfect voor een koude avond.
Ingredients
Scale
- 500g rundergehakt
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 blik (400g) tomatenblokjes
- 1 blik (400g) kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 blik (400g) zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 blik (200g) maïs, uitgelekt
- 1 pakje taco kruidenmix
- 750ml runderbouillon
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: zure room, cheddar kaas, koriander voor garnering
Instructions
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Giet overtollig vet af.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot deze glazig is.
- Voeg de fijngehakte knoflook en de paprika blokjes toe. Bak nog 2-3 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen, zwarte bonen en maïs toe aan de pan.
- Meng de taco kruidenmix met de runderbouillon en voeg dit toe aan de soep.
- Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat 15-20 minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep warm, gegarneerd met zure room, geraspte cheddar kaas en verse koriander indien gewenst.
Notes
- Je kunt ook chorizo toevoegen voor extra smaak.
- Voor een vegetarische optie, vervang het gehakt door vegetarisch gehakt of extra bonen.
- Pas de hoeveelheid taco kruiden aan naar je eigen smaak.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Soep
- Method: Koken
- Cuisine: Mexicaans-geïnspireerd
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: ongeveer 350 kcal (zonder garnering)
- Sugar: ongeveer 8g
- Sodium: ongeveer 800mg
- Fat: ongeveer 15g
- Saturated Fat: ongeveer 5g
- Unsaturated Fat: ongeveer 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: ongeveer 30g
- Fiber: ongeveer 10g
- Protein: ongeveer 25g
- Cholesterol: ongeveer 70mg
Keywords: Taco Soep, Mexicaanse Soep, Rundergehakt, Bonen, Makkelijk recept