Description
Een stevige en voedzame erwtensoep.
Ingredients
Scale
- 500g gedroogde spliterwten
- 1 liter groentebouillon
- 200g rookworst, in plakjes
- 2 middelgrote uien, gesnipperd
- 2 wortels, in kleine blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 laurierblad
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Spoel de spliterwten grondig af.
- Doe de erwten in een grote pan met de groentebouillon.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat sudderen tot de erwten zacht zijn, ongeveer 1 uur. Roer af en toe.
- Voeg de gesnipperde ui, wortel, bleekselderij, fijngehakte knoflook en het laurierblad toe aan de pan.
- Laat de soep nog 30 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn.
- Verwijder het laurierblad.
- Voeg de plakjes rookworst toe aan de soep en warm deze 5 minuten mee.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
Notes
- Serveer met brood.
- De soep kan ook worden ingevroren.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 1 uur 35 minuten
- Category: Soep
- Method: Koken
- Cuisine: Hollands
Nutrition
- Serving Size: 1 kom
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 10 g
- Sodium: 800 mg
- Fat: 15 g
- Saturated Fat: 5 g
- Unsaturated Fat: 10 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 50 g
- Fiber: 15 g
- Protein: 25 g
- Cholesterol: 50 mg
Keywords: Erwtensoep, Spliterwten, Rookworst, Winterkost, Hartig