Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hearty Cowboy Beans

Hearty Cowboy Beans: 1 Perfect Smaak


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur 15 minuten
  • Yield: 6-8 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Hartige Cowboy Bonen is een stevig en smaakvol gerecht, perfect als bijgerecht of hoofdgerecht.


Ingredients

Scale
  • 500g gedroogde bruine bonen, geweekt en uitgelekt
  • 250g gerookt spek, in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400g gehakte tomaten uit blik
  • 200ml runderbouillon
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verhit een grote pan of braadpan op middelhoog vuur. Bak het spek tot het knapperig is. Verwijder het spek met een schuimspaan en zet apart.
  2. Laat ongeveer 2 eetlepels spekvet in de pan. Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot deze zacht en glazig is, ongeveer 5-7 minuten.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut mee tot het geurig is.
  4. Voeg de uitgelekte bruine bonen, gehakte tomaten, runderbouillon, bruine suiker, mosterd en Worcestershiresaus toe aan de pan.
  5. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager, dek de pan af en laat sudderen gedurende 1,5 tot 2 uur, of tot de bonen gaar en zacht zijn. Roer af en toe.
  6. Voeg het gebakken spek weer toe aan de pan.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer warm.

Notes

  • Voor een vegetarische versie, laat het spek weg en gebruik groentebouillon.
  • Voeg een snufje chilipoeder toe voor wat extra pit.
  • Je kunt ook andere soorten bonen toevoegen, zoals kidneybonen.
  • Prep Time: 15 minuten (exclusief weken)
  • Cook Time: 2 uur
  • Category: Bijgerecht
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: ongeveer 1 kopje
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 12g
  • Sodium: 600mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 5g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 10g
  • Protein: 15g
  • Cholesterol: 20mg

Keywords: bonen, spek, stoofpot, Amerikaans, hartig, bijgerecht, stevig