Description
Gezonde pannenkoeken met spinazie, een voedzaam en heerlijk ontbijt of lunch.
Ingredients
Scale
- 200g bloem
- 2 eieren
- 400ml melk
- 100g verse spinazie
- Snufje zout
- Boter of olie om te bakken
Instructions
- Pureer de spinazie met een beetje melk tot een gladde massa.
- Meng de bloem en het zout in een kom.
- Voeg de eieren en de spinaziepuree toe.
- Voeg geleidelijk de rest van de melk toe terwijl je klopt tot een glad beslag.
- Verhit boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Giet een schep beslag in de pan en bak de pannenkoek goudbruin aan beide zijden.
- Herhaal met de rest van het beslag.
Notes
- Serveer met vers fruit of yoghurt.
- Voeg eventueel kruiden toe aan het beslag.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Ontbijt/Lunch
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 pannenkoek
- Calories: 150 kcal
- Sugar: 3g
- Sodium: 100mg
- Fat: 5g
- Saturated Fat: 2g
- Unsaturated Fat: 3g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 2g
- Protein: 7g
- Cholesterol: 50mg
Keywords: gezonde pannenkoeken, spinazie pannenkoeken, ontbijt, lunch, vegetarisch