Description
Maak gezonde koekjes zonder bloem en toegevoegde suiker.
Ingredients
Scale
- 2 rijpe bananen
- 100 g havermout
- 50 g gehakte noten (bijv. walnoten of amandelen)
- 30 g rozijnen of andere gedroogde vruchten
- 1 theelepel kaneel
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Prak de bananen fijn in een kom.
- Voeg de havermout, gehakte noten, rozijnen en kaneel toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Vorm kleine koekjes van het mengsel en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de koekjes 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Notes
- Je kunt andere soorten noten en gedroogd fruit gebruiken.
- Voeg eventueel een snufje zout toe voor meer smaak.
- Bewaar de koekjes in een luchtdichte verpakking.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Koekjes
- Method: Bakken
- Cuisine: Internationaal
Nutrition
- Serving Size: 1 koekje
- Calories: 80
- Sugar: 5g
- Sodium: 5mg
- Fat: 3g
- Saturated Fat: 0.5g
- Unsaturated Fat: 2g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 12g
- Fiber: 2g
- Protein: 1.5g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: gezonde koekjes, zonder bloem, zonder suiker, havermoutkoekjes, vegan koekjes