Description
Gezonde en verfrissende bessenijsjes, perfect voor een warme dag.
Ingredients
Scale
- 2 koppen gemengde bessen (aardbeien, bosbessen, frambozen)
- 1/2 kop Griekse yoghurt
- 1/4 kop honing of ahornsiroop
- 1 eetlepel citroensap
Instructions
- Pureer de bessen, Griekse yoghurt, honing en citroensap in een blender tot een gladde massa.
- Giet het mengsel in ijsvormpjes.
- Plaats de ijsvormpjes in de vriezer en laat ze minimaal 4 uur bevriezen, of tot ze stevig zijn.
- Haal de ijsjes uit de vormpjes en serveer direct.
Notes
- Je kunt ook andere soorten fruit gebruiken, zoals mango of ananas.
- Voeg eventueel wat verse muntblaadjes toe voor extra smaak.
- Houdbaarheid in de vriezer: tot 1 maand.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Dessert
- Method: Vriezen
- Cuisine: Internationaal
Nutrition
- Serving Size: 1 ijsje
- Calories: 50 kcal
- Sugar: 8 g
- Sodium: 5 mg
- Fat: 1 g
- Saturated Fat: 0.5 g
- Unsaturated Fat: 0.5 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 10 g
- Fiber: 2 g
- Protein: 2 g
- Cholesterol: 5 mg
Keywords: gezond, bessen, ijsjes, dessert, zomer, fruit, Griekse yoghurt