Description
Sappige burgers met een zoete en hartige teriyaki-glazuur, geserveerd op zachte broodjes.
Ingredients
Scale
- 400 gram rundergehakt
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 eetlepels teriyakisaus
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Sla
- Tomaat
- Ui
- Optionele toppings: ananas, kaas
Instructions
- Meng het rundergehakt met sojasaus, bruine suiker, gemberpoeder en knoflook. Vorm er 4 burgers van.
- Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Bak de burgers 4-5 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid.
- Bestrijk de burgers tijdens het bakken met teriyakisaus.
- Verwarm de hamburgerbroodjes kort op de grill of in de oven.
- Beleg de broodjes met sla, tomaat, ui en de teriyaki-burgers. Voeg eventueel ananas en kaas toe.
Notes
- Zorg ervoor dat het gehakt goed gemengd is voor een sappige burger.
- Pas de baktijd aan naar uw voorkeur voor gaarheid.
- Teriyakisaus kan ook zelfgemaakt worden.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Grillen/Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 burger
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 15 g
- Sodium: 800 mg
- Fat: 25 g
- Saturated Fat: 10 g
- Unsaturated Fat: 15 g
- Trans Fat: 0.5 g
- Carbohydrates: 40 g
- Fiber: 3 g
- Protein: 30 g
- Cholesterol: 100 mg
Keywords: Hawaiian Teriyaki Burgers, teriyaki burger, gegrilde burger, barbecue, zomerrecept