Description
Dit Hawaïaanse bananenbrood met kokosnoot en ananas is een vochtig en smaakvol brood, perfect voor ontbijt of tussendoortje.
Ingredients
Scale
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- 0.5 theelepel zout
- 1 theelepel kaneel
- 3 rijpe bananen, geprakt
- 150 gram kristalsuiker
- 1 groot ei, licht geklopt
- 80 ml gesmolten ongezouten boter
- 60 ml melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 120 gram geraspte kokosnoot
- 120 gram ananasstukjes uit blik, uitgelekt
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een broodvorm van 23×13 cm in en bestuif deze licht met bloem.
- Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en kaneel.
- Meng in een aparte kom de geprakte bananen, suiker, ei, gesmolten boter, melk en vanille-extract.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer tot net gecombineerd. Roer de geraspte kokosnoot en ananasstukjes erdoor.
- Giet het beslag in de voorbereide broodvorm.
- Bak 50-60 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat 10 minuten afkoelen in de vorm voordat u het op een rooster omkeert om volledig af te koelen.
Notes
- Gebruik zeer rijpe bananen voor de beste smaak.
- Dit brood kan tot 3 dagen op kamertemperatuur worden bewaard of tot 3 maanden worden ingevroren.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 60 minuten
- Category: Bakken
- Method: Bakken
- Cuisine: Hawaiiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 plak
- Calories: 320
- Sugar: 35g
- Sodium: 220mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 5g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 3g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 45mg
Keywords: bananenbrood, kokosnoot, ananas, Hawaïaans, brood, zoet