Description
Een hartige roerbak met gehakt, kip en broccoli in Chinese stijl.
Ingredients
Scale
- 400 g gehakt (rund of varken)
- 200 g kipfilet, in blokjes
- 500 g broccoliroosjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 cm gember, geraspt
- 2 el sojasaus
- 1 el oestersaus
- 1 tl sesamolie
- olie om te bakken
Instructions
- Verhit olie in een wok.
- Bak het gehakt rul.
- Voeg de kip toe en bak goudbruin.
- Voeg ui, knoflook en gember toe en bak kort mee.
- Voeg de broccoliroosjes toe en roerbak 5-7 minuten.
- Meng sojasaus, oestersaus en sesamolie.
- Voeg de saus toe aan de wok en roerbak nog 1-2 minuten.
- Serveer direct, eventueel met rijst.
Notes
- Voeg eventueel andere groenten toe, zoals paprika of peultjes.
- Pas de hoeveelheid saus aan naar smaak.
- Voor een pittige variant voeg je een rode peper toe.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Roerbakken
- Cuisine: Chinees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 5g
- Sodium: 800mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 5g
- Protein: 40g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: hartige gehakt, Chinese kip, broccoli roerbak, Aziatisch gerecht