Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hartige Gehakt Chinese Kip en Broccoli Roerbak

Hartige Gehakt Chinese Kip in 30 min


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een hartige roerbak met gehakt, kip en broccoli in Chinese stijl.


Ingredients

Scale
  • 400 g gehakt (rund of varken)
  • 200 g kipfilet, in blokjes
  • 500 g broccoliroosjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 cm gember, geraspt
  • 2 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl sesamolie
  • olie om te bakken

Instructions

  1. Verhit olie in een wok.
  2. Bak het gehakt rul.
  3. Voeg de kip toe en bak goudbruin.
  4. Voeg ui, knoflook en gember toe en bak kort mee.
  5. Voeg de broccoliroosjes toe en roerbak 5-7 minuten.
  6. Meng sojasaus, oestersaus en sesamolie.
  7. Voeg de saus toe aan de wok en roerbak nog 1-2 minuten.
  8. Serveer direct, eventueel met rijst.

Notes

  • Voeg eventueel andere groenten toe, zoals paprika of peultjes.
  • Pas de hoeveelheid saus aan naar smaak.
  • Voor een pittige variant voeg je een rode peper toe.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Roerbakken
  • Cuisine: Chinees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 10g
  • Unsaturated Fat: 12g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 15g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 40g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: hartige gehakt, Chinese kip, broccoli roerbak, Aziatisch gerecht