Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ham and Cheese Quiche

Wauw: Een 10-Minuten Ham and Cheese Quiche Wonder


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 55 minuten
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een hartige quiche gevuld met ham en kaas, perfect voor brunch of een lichte maaltijd.


Ingredients

Scale
  • 1 voorgebakken taartbodem (23 cm)
  • 150 g gekookte ham, in blokjes
  • 100 g geraspte Gruyère kaas
  • 3 grote eieren
  • 240 ml slagroom
  • 120 ml melk
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • Snufje nootmuskaat

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Verdeel de ham en kaas gelijkmatig over de voorgebakken taartbodem.
  3. Klop in een grote kom de eieren, slagroom, melk, zout, peper en nootmuskaat door elkaar.
  4. Giet het eimengsel voorzichtig over de ham en kaas in de taartbodem.
  5. Bak 35-45 minuten, of totdat de quiche goudbruin is en gestold in het midden.
  6. Laat de quiche 10 minuten afkoelen voordat je hem snijdt en serveert.

Notes

  • Je kunt ook andere kazen gebruiken, zoals cheddar of Zwitserse kaas.
  • Voeg fijngesneden groenten toe, zoals spinazie of champignons, voor extra smaak en voedingsstoffen.
  • De quiche is heerlijk warm of op kamertemperatuur.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Frans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 3g
  • Sodium: 700mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 12g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 20g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 15g
  • Cholesterol: 180mg

Keywords: Quiche, ham, kaas, Frans, brunch, hartig, eieren