Description
Een hartige quiche gevuld met ham en kaas, perfect voor brunch of een lichte maaltijd.
Ingredients
Scale
- 1 voorgebakken taartbodem (23 cm)
- 150 g gekookte ham, in blokjes
- 100 g geraspte Gruyère kaas
- 3 grote eieren
- 240 ml slagroom
- 120 ml melk
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- Snufje nootmuskaat
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Verdeel de ham en kaas gelijkmatig over de voorgebakken taartbodem.
- Klop in een grote kom de eieren, slagroom, melk, zout, peper en nootmuskaat door elkaar.
- Giet het eimengsel voorzichtig over de ham en kaas in de taartbodem.
- Bak 35-45 minuten, of totdat de quiche goudbruin is en gestold in het midden.
- Laat de quiche 10 minuten afkoelen voordat je hem snijdt en serveert.
Notes
- Je kunt ook andere kazen gebruiken, zoals cheddar of Zwitserse kaas.
- Voeg fijngesneden groenten toe, zoals spinazie of champignons, voor extra smaak en voedingsstoffen.
- De quiche is heerlijk warm of op kamertemperatuur.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 40 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Frans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 3g
- Sodium: 700mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 1g
- Protein: 15g
- Cholesterol: 180mg
Keywords: Quiche, ham, kaas, Frans, brunch, hartig, eieren