Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ground Turkey and Broccoli Stir Fry

Geweldige kalkoen&broccoli roerbak met 25 minut


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een snelle en gezonde roerbak met kalkoengehakt en broccoli.


Ingredients

Scale
  • 450 gram kalkoengehakt
  • 1 stronk broccoli, in roosjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 cm gember, geraspt
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • Optioneel: sesamzaadjes voor garnering

Instructions

  1. Verhit de plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg het kalkoengehakt toe en bak het rul, tot het bruin is.
  3. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 minuut mee.
  4. Voeg de broccoliroosjes toe en roerbak 5-7 minuten, tot de broccoli beetgaar is.
  5. Voeg de sojasaus en sesamolie toe. Roerbak nog 1-2 minuten.
  6. Serveer direct, eventueel gegarneerd met sesamzaadjes.

Notes

  • Zorg dat de broccoli niet te gaar wordt, zodat deze nog knapperig is.
  • Pas de hoeveelheid sojasaus aan naar smaak.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Roerbakken
  • Cuisine: Aziatisch

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 250 kcal
  • Sugar: 5 gram
  • Sodium: 500 mg
  • Fat: 10 gram
  • Saturated Fat: 2 gram
  • Unsaturated Fat: 8 gram
  • Trans Fat: 0 gram
  • Carbohydrates: 15 gram
  • Fiber: 4 gram
  • Protein: 25 gram
  • Cholesterol: 70 mg

Keywords: kalkoengehakt, broccoli, roerbak, gezond, snel