Description
Een snelle en gemakkelijke eenpansmaaltijd met gehakt, taco kruiden en kool.
Ingredients
Scale
- 450 gram rundergehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 zakje taco kruidenmix
- 1/2 kopje water
- 1 kleine groene kool, fijngesneden
- 1/2 kopje geraspte cheddar kaas (optioneel)
- Zure room, salsa, guacamole voor serveren (optioneel)
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg het rundergehakt toe en bak het rul, breek het in kleinere stukken.
- Giet overtollig vet af.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze tot hij zacht is, ongeveer 3-5 minuten.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de taco kruidenmix en het water toe. Roer goed door.
- Breng aan de kook en laat het 5 minuten sudderen.
- Voeg de fijngesneden kool toe aan de pan.
- Roer de kool door het gehaktmengsel.
- Dek de pan af en laat het 10-15 minuten sudderen, of tot de kool zacht is, af en toe roeren.
- Haal van het vuur en roer eventueel de kaas erdoor tot deze gesmolten is.
- Serveer direct, eventueel met zure room, salsa of guacamole.
Notes
- Gebruik magerder gehakt om het recept lichter te maken.
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of maïs.
- Pas de hoeveelheid taco kruiden aan naar smaak.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Eenpansmaaltijd
- Cuisine: Mexicaans-geïnspireerd
Nutrition
- Serving Size: Ongeveer 1/4 van het recept
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 7 g
- Sodium: 500 mg
- Fat: 20 g
- Saturated Fat: 8 g
- Unsaturated Fat: 12 g
- Trans Fat: 1 g
- Carbohydrates: 15 g
- Fiber: 5 g
- Protein: 25 g
- Cholesterol: 90 mg
Keywords: gehakt, kool, taco, eenpans, snel, makkelijk, diner