Description
Gevulde schelpnoedels met een romige ricottavulling en gehakt.
Ingredients
Scale
- 1 pond rundergehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 (28 ounce) blik geplette tomaten
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Zout en peper naar smaak
- 1 (12 ounce) doos jumbo schelpnoedels
- 15 ounces ricotta kaas
- 1 ei
- 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas
- 1/4 kop gehakte verse peterselie
- 4 kopjes geraspte mozzarella kaas
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Kook het gehakt in een grote pan op middelhoog vuur tot het bruin is. Giet het vet af.
- Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en kook tot ze zacht zijn.
- Roer de geplette tomaten, oregano, basilicum, zout en peper erdoor. Laat 15-20 minuten sudderen.
- Kook de schelpnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
- Meng in een middelgrote kom de ricotta, het ei, de Parmezaanse kaas, de peterselie, zout en peper.
- Vul elke schelpnoedel met het ricottamengsel.
- Spreid ongeveer de helft van de vleessaus uit op de bodem van een 9×13 inch ovenschaal.
- Plaats de gevulde schelpnoedels in een enkele laag over de saus.
- Bedek met de resterende vleessaus en strooi er de mozzarella kaas over.
- Bak 20-25 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Laat 5 minuten rusten voordat je serveert.
Notes
- Je kunt ook Italiaanse worst gebruiken in plaats van rundergehakt.
- Voeg een snufje rode pepervlokken toe voor een beetje pit.
- Dit gerecht kan van tevoren worden bereid en gebakken net voor het serveren.
- Prep Time: 25 minuten
- Cook Time: 45 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1/6 van het gerecht
- Calories: 650
- Sugar: 8g
- Sodium: 750mg
- Fat: 35g
- Saturated Fat: 18g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 5g
- Protein: 38g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: Gevulde schelpen, gehakt, ricotta, pasta, Italiaans