Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ground Beef Stuffed Shells with Creamy Ricotta Filling

Ground Beef Stuffed Shells puur comfort 650 kcal


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 70 minuten
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Geen specifiek dieet

Description

Gevulde schelpnoedels met een romige ricottavulling en gehakt.


Ingredients

Scale
  • 1 pond rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 (28 ounce) blik geplette tomaten
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 (12 ounce) doos jumbo schelpnoedels
  • 15 ounces ricotta kaas
  • 1 ei
  • 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/4 kop gehakte verse peterselie
  • 4 kopjes geraspte mozzarella kaas

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Kook het gehakt in een grote pan op middelhoog vuur tot het bruin is. Giet het vet af.
  3. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en kook tot ze zacht zijn.
  4. Roer de geplette tomaten, oregano, basilicum, zout en peper erdoor. Laat 15-20 minuten sudderen.
  5. Kook de schelpnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
  6. Meng in een middelgrote kom de ricotta, het ei, de Parmezaanse kaas, de peterselie, zout en peper.
  7. Vul elke schelpnoedel met het ricottamengsel.
  8. Spreid ongeveer de helft van de vleessaus uit op de bodem van een 9×13 inch ovenschaal.
  9. Plaats de gevulde schelpnoedels in een enkele laag over de saus.
  10. Bedek met de resterende vleessaus en strooi er de mozzarella kaas over.
  11. Bak 20-25 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  12. Laat 5 minuten rusten voordat je serveert.

Notes

  • Je kunt ook Italiaanse worst gebruiken in plaats van rundergehakt.
  • Voeg een snufje rode pepervlokken toe voor een beetje pit.
  • Dit gerecht kan van tevoren worden bereid en gebakken net voor het serveren.
  • Prep Time: 25 minuten
  • Cook Time: 45 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1/6 van het gerecht
  • Calories: 650
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 750mg
  • Fat: 35g
  • Saturated Fat: 18g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 1g
  • Carbohydrates: 45g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 38g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: Gevulde schelpen, gehakt, ricotta, pasta, Italiaans